Faina de Ovaz este macinata pe o moara tradiaionala cu pietre. Remineralizeaza si da un tonus bun organismului. Pielea tratata cu ovaz este tonifiata si hranita. Este benefica pentru sistemul digestiv si echilibreaza nivelul de zahar din sange. Este benefica pentru tiroida. Faina de ovaz contine o substanta specifica numita avenina, precum si minerale, caroten, vitaminele B1, B2, PP, A, D, amidon, glucide, saponine, lecitina, enzime, ulei, fosfor, hidrati de carbon si chiar un principiu hormonal de tipul foliculinei.
Beneficii produs
Macinata pe moara traditionala cu pietre.
Echilibreaza nivelul de zahar din sange.
Ce contine
Faina de ovaz contine o substanta specifica numita avenina, precum si minerale, carotan, vitaminele B1, B2, PP, A, D, amidon, glucide, saponine, lecitina, enzime, ulei, fosfor, hidrati de carbon si chiar un principiu hormonal de tipul foliculinei.
Cum se consuma
Cu o textura densa si un gust asemanator cu al alunelor, faina de ovaz este folosita, in combinatie cu cea integrala de grau, in prepararea de paine si prajituri.
Cum actioneaza
Faina de ovaz remineralizeaza, da un tonus bun organismului.
Poate fi transformata in lapte de ovaz.
Datorita compozitiei sale, pielea tratata cu acest produs este hranita si tonifiata.
Pentru ce recomandam
Face bine sistemului digestiv si echilibreaza nivelul de zahar din sange.
Faina de ovaz este un aliment benefic tiroidei.
Este folosita in produsele de ingrijire a parului si a pielii.
Exista specialisti care recomanda ovazul in tratamentul sterilitatii si al impotentei.
Istoric
Ovazul era cunoscut in intelepciunea colectiva ca aliment destinat cailor, in principal.
In deceniile mai recente a debutat in alimentatia destinata oamenilor.
Faina de ovaz este macinata pe o moara traditionala cu pietre.
Prin macinarea lenta nu se altereaza calitatile cerealelor, faina avand o calitate superioara comparativ cu fainurile obtinute prin macinare pe moara industriala, la viteze mari, cand bobul este incalzit la temperaturi de 80 grade.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.