Descriere:
– Principalul element valoros al maceselor este vitamina C. Aceasta conditioneaza buna functionare a tuturor celulelor, jucand un rol esential in procesele metabolice fundamentale.
– Macesele mai contin cantitati importante de carotenoizi, precursori ai vitaminei A. Datorita continutului mare de vitamine, macesul este un excelent vitaminizant natural.
– De asemenea, macesele cresc rezistenta capilarelor sanguine, care devin astfel mai putin fragile.
– In plus, unii autori ii mentioneaza proprietatile astringente, antidiareice, diuretice, precum si faptul ca stimuleaza pofta de mancare si digestia.
Sugestii de servire:
Mic dejun: cereale cu iaurt, pasta de macese si fructe proaspete, paine integrala cu unt si pasta de macese
Gustare: iaurt natural cu pasta de macese
Desert preparat: budinca cu pasta de macese, clatite cu pasta de macese
Ingrediente:
macese – minim 70%; suc concentrat din struguri (obtinut prin evaporare blanda in vid la o temperatura de 60 grade)
Preparat cu 75g de fructe pentru 100g de produs finit.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.