Ingrediente:
fulgi de ovaz integrali, fara gluten 47%, zahar de trestie integral, amidon de porumb, scortisoara
Mod de preparare
– cu ou si branza : 125g unt, 4 oua, 750g branza, suc de la 1/2 lamaie sau pentru
– placinta vegana: 125g margarina, 750g iaurt de soia sau vanilie, suc de la 1/2 lamaie
Se topeste untul sau margarina si se amesteca cu mixul de faina.Se lasa sa stea putin dupa care se aseaza intr-o forma cu diametrul de 24cm. Se ridica conturul circa 2cm dupa care cu dosul unei linguri introdusa in apa se preseaza foarte bine aluatul in forma. Pentru umplutura se amesteca foarte bine ouale cu branza si sucul de lamaie. Se toarna umplutura in forma din aluat se egalizeaza dupa care se introduce in cuptor circa 50-60 minute la temperatura de 200 grade Celsius. In cuptor prajitura se aseaza la partea de jos. Prajitura este coapta cand si partea de mijloc s-a ridicat. Nu se foloseste ventilatia fortata in cuptor.
Valori nutritive/100g:
valoare energetica: 382 kcal
grasimi: 3.1g
acizi grasi saturati: 0.5g
glucide: 80g
zaharuri: 46g
fibre: 4.6g
proteine: 6.2g
sare: <0.01g
Greutate:
485g
Recenzii
Nu există recenzii până acum.