Descriere:
– Canepa poate oferi un spectru larg de beneficii pentru sanatate, cele mai importante fiind: cresterea nivelului de energie, reglarea nivelului colesterolului, imbunatatirea circulatiei, intarirea sistemului imunitar si nervos, recuperarea rapida in cazul leziunilor, reducerea stresului, diminuarea simptomelor dermatitelor atopice si alergiilor.
– Uleiul de canepa este un aliment care se obtine prin presarea la rece a semintelor plantei de canepa, Cannabis Sativa (sativa- cultivata).
– Uleiul de canepa este deosebit de bogat in acizi grasi esentiali poli-nesaturati din familia omega. Acidul linoleic (omega-6) si alfa-linolenic (omega-3) vitali pentru organismul nostru sunt considerati “grasimi sanatoase”, dar pentru ca acesta nu ii poate produce singur, trebuie sa ii procure din alimentatie.
– Raportul dintre Ω6 si Ω3 in uleiul de canepa este de 3 la 1 respectiv, si tocmai acesta este raportul recomandat si confirmat de numeroase cercetari medicale.
Atentionare:
In privinta uleiului de canepa, este importanta calitatea semintelor, presarea la rece, pastrarea intr-un mediu racoros la intuneric pentru a se evita oxidarea si rancezirea, aceste ultime inconveniente fiind evitate prin folosirea unor recipiente din sticla de culoare inchisa, violeta, mentinand recipientul intr-un loc racoros sau la frig, dupa deschidere.
Indicatii:
Probleme cardiovasculare:
Uleiul de canepa poate juca un rol important in metinerea sanatatii cardiovasculare.
Faptul ca uleiurile Omega 3 reduc trigliceridele si niveul de colesterol a fost demonstrat de numeroase studii. Acizii grasi Omega 3 sunt de asemenea eficienti in micsorarea tensiunii arteriale si in diminuarea nivelului de fibriogen, un marker-cheie in ateroscleroza.
Echilibrul pielii:
Uleiul de canepa furnizeaza acizii grasi necesari in mentinerea sanatatii si a flexibilitatii membranelor celulare, avand totodata proprietati antivirale, antifungice si antibacteriale.
Numeroase studii clinice arata ca acizii grasi esentiali pot da rezultate bune in tratarea multor afectiuni alergice cronice si inflamatorii, de tipul eczeme, psoriasis, lupus si colita ulceroasa.
Echilibrul hormonal:
Canepa e singura samanta comestibila care contine Acid Gamma-Linolenic benefic in tratarea simptomelor premenstruale si ale menopauzei.
Datorita profilului acizilor grasi din canepa, ea este sursa cea mai adecvata de AGL pentru consumul pe termen lung.
In plus, clorofila continuta este bogata in magneziu si extrem de folositoare organismului.
Antiinflamator/antiartritic:
Acizii grasi Omega 3 ajuta la producerea seriilor prostaglandin 3 (PG3), substante antiinflamatoare care functioneaza asemenea hormonilor.
Uleiul de seminte de canepa ofera acizii grasi vitali in tratarea pe termen lung a afectiunilor artritice (de exemplu artrita reumatoida).
Sistemul nervos:
Acizii grasi esentiali sunt necesari pentru o structura sanatoasa a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, fiind vitali pentru scutul de mielina (care izoleaza celulele nervoase).
La copii, omega 3 si omega 6 sunt extrem de importanti pentru dezvoltarea sanatoasa a creierului.
Sistemul imunitar:
S-a descoperit ca AGE imbunatatesc functionarea sistemului imunitar, ajuta la reglarea bacteriilor intestinale si cresc energia celulara necesara la eliminarea materialelor nefolositoare.
Mod de administrare:
Folositi doua linguri de ulei/zi la salata de legume sau fructe, paste, orez.
Tara de origine:
Romania
Recenzii
Nu există recenzii până acum.