Macerat de galbenele (Calendula Officinalis) in ulei de floarea soarelui
Metoda de obtinere:
macerarea florilor de galbenele in ulei de floarea soarelui
Contine:
ulei de floarea soarelui (Helianthus Annuus), extract din flori de galbenele (Calendula Officinalis) din culturi certificate ecologic
Ce este macerarea?
Macerarea este un proces fizic in care fructele, florile, frunzele, radacinile sau alte parti ale plantelor sunt expuse o perioada de timp actiunii unui ulei neutru, de cele mai multe ori ulei de floarea soarelui dezodorizat.
Uleiul neutru ”trage” in el uleiurile volatile si alte principii active din planta supusa macerarii.
Produsul final (solutia) se numeste macerat. In farmacie, aceasta solutie se numeste “infuzie rece”. Nu trebuie sa existe procese chimice in timpul macerarii.
Procesul de extractie se efectueaza la temperatura camerei, de aici termenul “extract rece” sau “macerat rece”. Avantajele macerarii la rece se regasesc cu siguranta in procesul delicat prin care se extrag ingredientele active ale plantei. Daca procesul de extractie este efectuat la temperatura ridicata (prin caldura adaugata), procesul este denumit digestie.
Utilizari:
– Se utilizeaza in stare pura, aplicat pe piele sau combinat cu alte uleiuri vegetale sau uleiuri esentiale pentru aplicatii zilnice pe zonele inflamate, iritate etc.
– Inclus in compozitii cosmetice pentru ten sau corp, la faza uleioasa pentru realizarea de creme, lotiuni, unguente, geluri, uleiuri de masaj etc.
Origine:
Germania
Recenzii
Nu există recenzii până acum.